dinsdag 18 november 2008

Licence to copy

Twee dagen nadat de nieuwe James Bond film vorig weekend wereldwijd in premiere was gegaan, was de DVD hier op straat te koop. Voor 50 eurocent. En dat betekent dat hij dan ook in de winkels is te verkrijgen, voor 1 euro 50, maar dan heb je wel een mooi DVD-doosje en een gelikt omslag, plus de garantie dat als er iets niet helemaal lekker gaat qua beeld of geluid, je hem mag ruilen voor een andere. Als filmfan ken ik zo'n beetje alle 007-films uit mijn hoofd, in ieder geval die met Sean en Roger. Casino Royal vond ik eigenlijk beneden niveau voor een Bondfilm, maar ach, voor 1,50 wilde ik de nieuwe toch ook wel zien. Dus toen ik vandaag langs de DVD-winkel kwam, wilde in hem even kopen. Mmmm, nergens te vinden (de nieuwe films liggen altijd naast de kassa, maar helaas). Nou ja, hij zal wel op zijn, dan maar naar de andere winkel aan het einde van de straat. Nee hoor, daar was hij ook al niet. Dan maar even vragen. Hebben jullie de nieuwe James Bond niet? Bu hao!!! No good!! All DVD's taken back, bad copy!! Bad copy, hoezo dan? James Bond only speak Chinese, no good, only sell goooood DVD, yes yes!!!
Dat is toch weer fantastisch...! In het land waar de melamine rustig door de zuivel geroerd wordt en de loodhoudende verf van het kinderspeelgoed afdruipt, worden slechte kwaliteit gekopieerde DVD's van de markt gehaald zodat de klant niet teleurgesteld op de bank zit als hij er na de eerste aktiescene van 15 minuten achterkomt dat Bond alleen Chinees bromt tegen M. Ik vond het wel een goeie grap. Maar nu ik er toch was.....Badman The Dark Knight, The X-files II, Get Smart, Step Brothers en ....Madagascar II (vers van de pers) lagen er wel erg aantrekkelijk bij. I like to move it, move it!

Opgedragen aan mijn lieve vriendin en mede-filmfan Ingrid, een mens met een groot hart. Hopelijk kunnen we elkaar heel snel zien op de filmset van The Last Emperor, want dat betekent dat Yuul er een broertje bij heeft. Tot in Beijing!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

nou nicht...

dus eigenlijk ondersteun jij stiekum de illigale Filmindustrie.....

Schaam je (maar niet te diep :-))

Ingrid Stokman zei

Lieve Taliet,

Weer een mooi stukje met een erg lief onderschrift, ik voel me vereerd :)
Het zou wel erg bijzonder zijn om elkaar over een paar maanden in Beijing te zien, Rob vond het meteen ook een briljant plan!

Fijn om je stem weer te horen gisteren!

Liefs,
Ingrid