woensdag 25 februari 2009

Zeg het met bloemen

Toen we vorige week in het busje zaten op weg naar huis, zei Drik, 'goh, wat zou er allemaal veranderd zijn in de straat?' Als je drie weken weg bent, is de kans namelijk erg groot dat er een paar bekende winkels verdwenen zijn, er her en der verbouwd is en er weer wat anders voor in de plaats is gekomen. Wat dat betreft is de stad constant in beweging. En nu denk je wellicht dat bijgaande foto de opening is van een bloemenwinkel, of een rouwcentrum ofzo, maar nee, deze gezellige bloemstukken zijn typische felicitaties van familie, relaties en andere goedgezinden van een nieuwe ondernemer. Als een nieuw bedrijf of nieuwe winkel haar deuren opent, dan wordt er een partij bloemen bezorgd waar de gemiddelde kranslegging bij verbleekt. Er gaat een hele ceremonie van start met het aanbieden van de struikjes, die uiteraard veel rood in zich hebben (voor geluk en goede zaken). Als alle bloemen op de juiste manier gerangschikt zijn, komt de doos vuurwerk tevoorschijn, knalvuurwerk wel te verstaan. De knalpotten worden in een bepaalde halve circel voor de ingang uitgestald, er worden wijze woorden voor voorspoed en succes uitgesproken, en de klappers gaan de lucht in om de boze geesten van mislukking weg te jagen. En dan kunnen de klanten binnenstromen.
Maar ja, ondanks alle goede bedoelingen en gelukwensen, gaat er ook wel eens wat mis, en dan is de onderneming ineens weer verdwenen. Als ik een Chinees was, zou ik in de bloemen gaan...of in de interieurbetimmering, want dan heb je volgens mij echt altijd werk!
Over bloemen gesproken, kijk eens even wat ik op de flower market tegenkwam: jaja, echte Hollandse tulpen! Ze waren wel aan de prijs, maar ja, hier is het een exotische bloem, dus na wat stevig onderhandeld te hebben, vond ik het toch wel heel gezellig dat ik ze thuis neer kon zetten.

2 opmerkingen:

Ma de Zeeuw zei

nou leuk bossie hoor! Kon er toch wel af zeker?

Anoniem zei

en als de lente bijna komt, dan koopt Talitha tulpen uit..Nederland