zaterdag 15 november 2008

Vroeg uit de veren

Vanmorgen zat is al om half 8 in de taxi. In mijn eentje. En dat op de vrije zaterdagmorgen. Het was namelijk weer heel mooi weer en ik heb een foto-opdracht uit Nederland. Voor de gemeente moet ik ouderen fotograferen die op een of andere manier sportief bezig zijn. En in China is het nog heel normaal dat je s-morgens vroeg naar het park gaat om te trimmen, te gymmen, te tai chi-en of iets in die strekking. Ik had eens navraag gedaan waar ik het beste naar toe kon gaan en dat bleek toevallig Zhongshan park te zijn, het park waar we vorige week zondag ook waren geweest. Maar het moest wel vroeg, want rond 9 uur zou het weer voorbij zijn. Dus vooruit maar, je moet er wat voor over hebben nietwaar, maar het bleek niet voor niets. Het park was afgeladen met fitte, huppelende ouderen en het was echt geweldig om er zo rond te lopen en foto's te maken. Ik had nu mijn telelens meegenomen, dus ik kon een bescheiden afstand houden en er toch bovenop zitten. Ik geloof niet dat veel mensen door hadden dat ze op de foto gingen. Een uur later en ruim 100 foto's verder ging iedereen weer zo'n beetje naar huis, dus toen ben ik ook weer vertrokken. De rest van de dag was gevuld met zwemles, spelen met de vriendjes en aan het eind van de middag zijn we met een hele groep vooral Nederlanders richting de Blue Frog gegaan voor een drankje en een hapje. De Blue Frog is een heel leuk restaurant voor families. Er is een apart gedeelte voor de kinderen, Little Frog, waar ze kunnen spelen, knutselen, tv kijken en spelletjes doen. De kinderen mogen daar ook eten en dat vinden ze erg leuk natuurlijk. Niet braaf bij papa en mama zitten, maar met de vriendjes aan tafel patatjes en spaghetti eten. De kids hebben het naar hun zin en de papa's en mama's kunnen ook even lekker op hun gemakje eten en kletsen, iedereen blij. Het was erg gezellig en rond 7 uur ging iedereen weer zijns weegs om de kindjes naar bed te brengen, want die waren wel een beetje moe!

2 opmerkingen:

Henk en Esther zei

Zo, ik ben weer helemaal bij. Helaas een poosje geen tijd gehad om jullie belevenissen bij te houden. Wat leuk voor je Taliet dat er nu ook wat opdrachtjes jouw kant uitkomen! Lijkt mij heerlijk om weer eens met een doel op pad te gaan.
Mooie foto's!!

Frans en Ricky zei

Zo dat is leuk Taliet, 2 verschillende opdrachten in 1 week! Inderdaad, lang leve de digitale wereld, wat een prachtige foto's. Ondanks alle andere spannende en uitheemse plaatjes bekijken we die waar de kids en jullie opstaan het meeste ;-). Fijn dat Drik weer heelhuids terug is en super spannend dat Sint en Piet ook bij jullie in Shanghai langs komt! Veel plezier.
Dikke kus voor jullie allemaal.