woensdag 17 december 2008

Beef noodles met gluhwein

De koffertjes staan bijna gepakt, Tristan heeft vanaf morgen vakantie en half Shanghai loopt leeg de komende dagen. Het kerstreces staat voor de deur en dat betekent dat heel veel mensen de stad gaan verlaten. Sommigen gaan naar huis, anderen, zoals wij, gaan elders op vakantie.Tot nu toe was ik nog niet zo in de kerststemming; we hebben nog steeds regelmatig dagen van rond de 18 graden en de winkels hier liggen niet al vanaf oktober vol met ballen en kerststollen, dus het leefde nog niet zo. Maar gelukkig zijn de restaurants, hotels, warenhuizen en winkeliers sinds afgelopen weekend toch begonnen aan het kerstthema: nepboompje hier, guirlande daar, een bolbuikige elektronische kerstman bij de ingang en jawel... een heuse Duitse kerstmarkt hier in de Hong Mei lu pedestrian street (een zijstraat van onze straat, autovrij, met zo'n 40 eetgelegenheden en bars)! Een van de restaurants hier is 'Papa's Bierstube', een (wat de naam al doet vermoeden), Duitse bar waar de wanhopige Germaanse expat terecht kan voor zijn litertje Warsteiner, schnitzel en bockwurst. Dit jaar organiseerde Papa voor het eerst een gezellige kerstmarkt, compleet met een gigantische kerstboom, gluhwein en diverse houten huisjes met de nodige kerstmeuk. Nou, hartstikke leuk natuurlijk. Wij zijn in ieder geval nog niet uitgekeken op het Chinese eten, dus toen we vandeweek op ons favoriete adresje lekker noodles, garnalen, beef in oestersaus en zoetzure vis hadden gegeten, zijn we ook even over de kerstmarkt gelopen. Het was druk onder de terrasverwarmers en als je niet beter wist, zou je denken dat je in Keulen of Aken loopt, geen Chinees te zien!

Vrijdagochtend heel vroeg vertrekken we naar Maleisie, waarschijnlijk blijft het even stil op de blog. We wensen iedereen alvast hele fijne feestdagen en mocht het nu erg koud zijn in Nederland, dan kun je je verwarmen aan de volgende plaatjes! http://www.berjayahotels-resorts.com/photo_gallery/langkawi/photogallery_langkawi.htm

Merry Christmas!

5 opmerkingen:

Ma de Zeeuw zei

Wel ja joh, maak ons maar even lekker met al die uitnodigende plaatjes! Nou costa de Lek is ook in elk seizoen mooi hoor daar doen we het mee! Geniet van elkaar en laat het Blog het blog zou ik zo zeggen. Evenzo een goede kerst met elkaar, ook voor jullie.

Anoniem zei

Heej luitjes,

bedankt voor het kerstkaartje. wij wensen jullie ook hele fijne feestdagen.

Liefs

Frans en Ricky zei

Hele fijne vakantie en doe ze groeten! Je weet het, zingen in het busje helpt......je bent boven voor het liedje uit is. En als jullie je vervelen kunnen jullie misschien even op zoek gaan naar de flessenpost ;-)
Dikke kus

Unknown zei

Jeetje, wat ben ik jaloers!!! Hele fijne feestdagen en geniet er lekker van! Zal niet al te moeilijk zijn op zo'n mooie locatie.

Dikke kus,

John en Bianca

Ingrid Stokman zei

Zo zie je maar weer hoe snel je eraan gewend raakt om vrijwel elke dag even op jullie site te kijken.
Om elke keer weer die mooie kerstboomfoto te zien :)

Maar jullie genieten van een welverdiende vakantie. Fijne kerstdagen en daarna snel weer terugkomen om ons te voorzien van spannende nieuwe verhalen!

Liefs vanuit een steeds kouder wordend Nederland (Helga van Leur heeft gisteren zelfs al voorzichtig de mogelijkheid van een Elfstedentocht genoemd)