zondag 12 oktober 2008

Net het Kralingse bos

Vandaag was het zoals de Engelsen zouden zeggen, een 'glorius day'. Blauwe lucht, helder weer, friswarm met een graadje of 25, prima weertje om eens een van de vele, vele parken van Shanghai te bezoeken. We kozen voor Changfeng Park, omdat we gehoord hadden dat dit heel leuk was voor kinderen. En dat klopte. Het park bleek een mix te zijn van het Kralingse bos, Plaswijck, de kermis en het dolfinarium. Beetje vreemde combi, maar wel leuk. Zo met de hoogbouw op de achtergrond deed het nogal aan de Kralingse plas denken en wat wel heel grappig was, was dat we halverwege een Chinees in een Feijenoord-shirt tegenkwamen. Dan sta je ook wel even gek te kijken! Uiteraard was het ook weer erg groot, er waren mooie wandelpaden rondom een hele grote centrale vijver en door het park heen was er van alles te doen, vooral voor de kinderen. Je kon met bootjes varen, vissen, op een luchtkussen, naar een dolfijnenshow, naar het aquarium en naar de kinderkermis. Bij het laatste wilde Tristan wel even blijven natuurlijk. Bij de centrale kassa kon je bonnetjes kopen voor de attracties. Voor maar liefst twee euro kon hij eindeloos in de kinderachtbaan en de botsauto's. Kleine investering, groot plezier. Daarna hebben we nog een uurtje gewandeld en mensen gekeken, want Chinese families op een zondags middagje uit is leuk observeren. Wij hadden uiteraard ook weer veel bekijks, maar dat was ook niet zo vreemd want we waren zo'n beetje de enige buitenlanders. Het was niet zo heel erg druk en we hadden gelukkig ook gelijk een taxi op de terugweg. Helaas bleek dit de slechtste chauffeur van Shanghai en omstreken te zijn (vol optrekken, verkeerd schakelen, 20 keer pompend remmen en door de bochten scheuren), en of het nou wagenziekte of toeval was, Sophietje blerkte halverwege zijn hele taxi onder. Volgens mij had hij het helemaal niet door, of deed in ieder geval alsof er niets aan de hand was. Wij dus ook niet, lekker laten liggen voor de volgende klant (ik had ook niet echt de middelen om het op te ruimen, behalve een klein stapeltje billendoekjes. Overmacht noemen ze dat geloof ik). Eigen schuld, dikke bult, met deze chauffeur wil echt niemand meerijden! Thuis ging het wel weer en ze heeft gewoon goed gegeten en gedronken.

1 opmerking:

Ingrid Stokman zei

Heerlijk hè, die parken!
Mocht je nog eens in Beijing zijn: het Beihai-park (een keizerlijke tuin vlakbij de Verboden Stad) is een echte aanrader. Heerlijk om daar rond te lopen met mooi zicht op Chinezen te waterfiets.
Hoewel het park waar jullie vandaag geweest zijn wel erg compleet klinkt, voor ieder wat wils. Mochten wij nog eens naar China gaan voor iets anders dan gezinsuitbreiding, dan wil ik Shanghai ook zeker bezoeken. En dat is dan grotendeels te danken aan jouw mooie verhalen... ik zou eens een reisboek overwegen als ik jou was!