maandag 13 april 2009

Wat eten we vandaag?

Regelmatig krijgen wij de vraag of het allemaal een beetje te doen is met 'dat eten daar'. Of de kindjes een beetje willen eten en of de rijst onze neus al uit komt. Ja... Ja... Nee. Het eten is hier geweldig lekker en de keus is enorm. Wil je iedere dag je eigen vertrouwde prakkie op tafel, dan kan dat ook. Naar sommige dingen moet je misschien een beetje zoeken, maar een alternatief is er altijd. Balletje gehakt? Geen probleem. Spruitjes, stamppot, zuurkool, piepers? Zoveel je op kunt. Wat je hier niet hebt, zijn dingen als boerenkool, andijvie en witlof, maar de Chinezen hebben zo vreselijk veel soorten groente dat er altijd wel iets bijzit wat er op lijkt. Bovendien verkoopt de City Shop, de importwinkel hier aan de overkant, heel veel diepvriesgroente van Iglo, dus zelfs de rode kool met appeltjes hoeven we niet te missen! Voor de lunch staat er regelmatig een tosti met kaas van de firma Kroonen en Zonen uit Drachten en een plakje Itliaanse ham op tafel en de Calve-pindakaas is ook nog steeds niet op. Het is trouwens een groot misverstand dat de Chinezen drie keer per dag rijst eten; rijst eten ze ook maar af en toe, maar ze eten wel heel veel noodles, in alle soorten en maten en ook die zijn erg lekker. Maar wat eten we zoal? Ziehier het menu van afgelopen week:
Maandag: dit was hier een vrije dag, dus een beetje van mezelf en een beetje van de City Shop: een perfect gegrild kippetje met een ovenschotel van krieltjes in olijfolie met rozemarijn, een soort Chinese koolraapjes en paprika. Yoghurt en Nederlandse vanillegriesmeelpudding toe.
Dinsdag: roerbakgroente met stukjes varkenshaas, rijst, yoghurt en Danoontjes.
Woensdag: laat thuis want voetbaldag, dus pastadag; penne met bolognaisesaus (zelf gemaakt uiteraard).
Donderdag: kipschnitzel met bloemkool en piepers, chocopuddinkje toe.
Vrijdag: schitterend warm weer, met Fan en Ron naar de stad, lekker buiten eten bij O'Malleys; zalmfilet voor de dames, fish and chips voor de heren, kipjes voor de kids ( o ja en cocktails en Duveltjes natuurlijk!)
Zaterdag: verjaardag van Joshua, niet echt gegeten, maar vanalles gedurende de dag.
Zondag: Paasontbijt met verse chocoladebroodjes, croissants en bladerdeeghapjes, door Tristan geschilderde eitjes en chocolade paashazen van bakker Bastiaan. s-Avonds hadden we een leuk uitje. De leraar van wie Hendrik in Nederland altijd Chinese les had, was op familiebezoek in Shanghai en hij had ons uitgenodigd een hapje te gaan eten. Dat werd uiteraard Chinees, bij ons favoriete tentje Amy's, maar nu deed hij de bestellingen en dan eet je weer eens wat anders zeg maar: warme tofu met gedroogde vruchten, zoete aardappel, mini spearribs, omelet met garnalen, rijst, groentesoep met bamboescheuten en het topstuk was een stoofpotje van varkensstaartjes en stukjes zeeslang in een lekker sausje. Haha, je verzint het niet, maar alles was echt heel lekker.
Kortom, ons menu is een leuke mix uit alle windstreken en als je je vooroordelen over soorten voedsel aan de kant zet, kom je weleens voor aangename verrassingen te staan. Ons motto: eerst proeven, dan oordelen! Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

Ma de Zeeuw zei

nou ik wil wel een tafeltje reserveren in jouw restaurantje hoor. Klink goed en zo te zien smaakt het ook zo, al kijkt Sophie wel wat onderzoekend in haar bordje. Wat weer leuk van die leraar. Jullie zijn me toch een stel bofkonten hoor.

Anoniem zei

ach ja zolang je de hond niet in de pot vind :-)

Frans en Ricky zei

Zo dat klinkt goed zeg! Restaurantje beginnen misschien een optie? En je hebt helemaal gelijk: niet zeuren maar gewoon lekker alles proeven, tenzij je echt zéker weet dat de hond helaas niet uit de pot is kunnen springen.