zondag 10 mei 2009

Villa Balconia

Je hebt niet veel nodig om het naar je zin te hebben; zon, water, een koele versnapering, lekker eten en goed gezelschap. De afgelopen week is de zomer hier losgebarsten; sinds dinsdag is het dik over de 30 graden en in het afgelopen weekend stond de thermometer op 37 graden...in de schaduw. Dat is ook weer even wennen, want hoewel we hier al een hele tijd aangenaam weer hebben, was het nog niet zo heet geweest. Dus zaterdag hebben we het zwembad uit de kast getrokken en de waterbaan in elkaar gezet, een grote parasol gekocht en resort Villa Balconia kon in gebruik genomen worden. Een beetje water en wat badspeeltjes blijven toch het allerleukste speelgoed voor de kleintjes, dus die hoorden we niet meer.
En omdat er ook altijd wel iets te vieren valt (een 14-jarige bruiloft, een verjaardag, moederdag en het-is-mooi-weer-vandaag-wat-is-het-leven-fijndag, gingen we s-avonds met de drie families naar een heel bijzonder restaurant, in het oude gedeelte van Shanghai. Dit restaurant is alleen bekend bij mensen die het via via weten; ze adverteren nergens, er is geen uithangbord, je leest er nooit wat over. Fan had het adres gekregen van een klant in HongKong, en volgens die man is dit een van de beste Chinese restaurants van Shanghai, dus we waren benieuwd. We reden een mooie laan in en we hadden alleen een huisnummer. Het nummer stond aan de ingang van een heel smal steegje en volgens Fan stond er een bordje dat er een openbaar zwembad zat, maar een restaurant? Maar toch, in het steegje was weer een poort en eenmaal door die poort stond je ineens in een gigantische tuin van een oude villa, een prachtig gebouw dat je vanaf de straat helemaal niet kunt zien. Het bleek maar weer eens dat Shanghai vol verrassingen zit als je iets verder kijkt dan je neus lang is. Binnen had men het huis precies zo gelaten zoals het vroeger was. Het was jammer dat je zo opvalt met een kastje in je binnenzak, want er stond heel wat origineel art deco meubilair dat ik heel graag had willen meenemen! In iedere kamer stonden grote tafels, prachtig gedekt met sjiek servies. O jee, dat wordt wat met vier springkikkers en een baby, want het was iets sjieker dan we verwacht hadden. Maar de kids hebben zich keurig gedragen en er is maar 1 glas sinaasappelsap omgegaan (drie keer raden door wie!). Fan deed de bestellingen en we hebben inderdaad geweldig lekker en weer bijzonder origineel gegeten.
Zondag was het weer languit onder de parasol en in het zwembad. Wat wil een expat nog meer?!

2 opmerkingen:

Ma de Zeeuw zei

Dat was leuk om weer eens wat van jouw hand te lezen. Je bent er al zo aan gewend om even te kijken of er "nieuws"is. En ja hoor wat heerlijk dat de kids zo lekker kunnen poedelen. En wat een koningskinderen aan die tafel!
Taliet ik vraag me af , ga je wel eens zonder camera op stap? Nou doe ook maar niet want dan missen we veel. Liefs ma.

Anoniem zei

Hmmmm... Villa Balconia.. klinkt goed, de plaatjes zien er ook mooi uit, maareh de prijs voor n weekje?? Enne vol-of halfpension, of zelf all in?? hihi..