maandag 15 september 2008

Even niets

We hadden ons eerste lange weekend hier, want vandaag was het Moon-festival. Ik weet niet exact wat het inhoudt, maar de Chinezen vieren in ieder geval de volle maan voor het begin van de herfst. Het is een familiefeest en iedereen is dan ook vrij (school en kantoorpersoneel, de winkels zijn gewoon 12 uur op een dag open!). We hadden niet echt plannen gemaakt, want het zou geen geweldig weer worden. En dat klopte. Hoewel het nog steeds tegen de 30 graden is, komt het soms met bakken uit de hemel, echt een soort moessonplensbuien die de trappen in de tuin tot heuse watervallen omtoveren. De vissen in de vijver zwommen ook gelijk weer 20 centimeter hoger. Afijn, zaterdag was het weer zwemles. Tristan moest een badmuts en een brilletje op en die konden we in het zwembad aanschaffen. Hij mocht zelf de kleur uitkiezen, en het zal de meesten niet verbazen dat hij uit alle kleuren van de regenboog precies die ene knalroze badmuts wilde. Ach ja. Wat wel grappig was, was dat de moeder van zijn Nederlandse zwemvriendje tijdens de zomervakantie in Nederland exact dezelfde HEMA-zwembroek had gekocht, dus nu liepen er twee mannetjes met dezelfde Hollandse zwembroek rond. Gelukkig voor de roze badmuts, kunnen we ze tenminste goed uit elkaar houden vanaf de tribune. Zondag was het erg wisselvallig, dus we waren thuisgebleven. s-Middags kwamen zwemvriendje Mark, zijn zusje en ouders op visite en dat was erg gezellig. De kinderen hebben door het huis gerend en later zijn we nog een hapje gaan eten. Vandaag was het helemaal een natte boel, dus we hebben maar eens even helemaal niets gedaan. Ook wel lekker hoor, want we zijn toch heel veel op stap geweest omdat je het idee hebt dat je van alles moet doen en alles tegelijk wilt bekijken. En dan blijkt dat je stiekem best moe bent…..ja toch Tristan?!

1 opmerking:

pa en ma zei

Toch wel vermoeiend voor zo'n klein mannetje. Eerst de hele week naar school en dan zaterdag's met je Hema zwembroek 30km verderop naar zwemles. Nou knulletje we vinden het heel knap van je. Goed dat het dit weekend niet zulk mooi weer was, nu kunnen jullie allemaal een beetje uitrusten. Want er komen voor je vader en moeder nog heel wat drukke dagen aan, als de container met spullen voor de deur staat. Voor Sophietje
maakt het denk ik
allemaal niet zoveel uit. Als zij haar papje en flesje maar op tijd krijgt en af en toe een dutje kan doen. Nou wij gaan drie weken van het zonnetje genieten, zodra we weer thuis zijn, zie je ons wel weer op Skype.

Kusjes voor drie weken van oma en opa