zaterdag 6 september 2008

Plons!

De organisatie Active Kids Shanghai organiseert allerlei sportactiviteiten voor expatkindjes en het bleek dat er ook een cursus zwemmen startte deze week. Aangezien er bij Tristan op school geen zwemles wordt gegegeven, vonden we het een goed idee om eens te gaan kijken of het wat was. Vandaag was een kennismakingsles en vanaf volgende week start het programma. De Rego British International School had zijn zwembad ter beschikking gesteld, maar deze school is best een eindje rijden van waar wij wonen. In april zijn we ook op deze school gaan kijken, en hoewel we het een hele leuke school vonden, was de locatie niet handig. Maar zo zie je maar, nu zaten we er alsnog. Gisteren hadden we een lijstje toegestuurd gekregen en Tristan was ingedeeld bij de ‘Crabs’ en er stond nog een Nederlands jongetje op de lijst. Die was er inderdaad ook, Mark, en hij is net zo oud als Tristan dus dat was wel erg leuk. Nou, de zwemles was een groot succes. Met de communicatie ging het prima, Tristan begreep goed wat de bedoeling was en als hij het even niet wist keek hij gewoon wat de anderen deden. Het gaat er bij deze klas vooral om, om vertrouwd met water te worden en plezier te hebben en dat ging allemaal heel leuk. Ook weer veel individuele aandacht: vijf kindjes en twee leraren, plus nog een soort badmeester op de kant. Afijn, onze zaterdagen zijn voorlopig gevuld, want hij heeft les van 1 tot 2 en met de reistijd erbij ben je zo de hele dag zoet. Eenmaal weer thuis hebben we nog een broodje gegeten aan de overkant en wat boodschappen gedaan.

Gisteren zijn Drik en ik met Sophie trouwens nog naar de, zeg maar, immigratiedienst geweest. Tristan hoefde niet mee, dus die kon gewoon naar school. Dit was de laatste stap voor onze definitieve verblijfsvergunningen. We moesten om 10 uur in Pudong zijn, aan de andere kant van het water, maar er stond een vreselijke file en we konden voor deur al bijna geen taxi krijgen. Het duurde drie kwartier voordat we eindelijk een taxi hadden, en die wilde ons in eerste instantie niet meenemen toen hij hoorde dat we naar Pudong wilden. De tactiek is dan om lekker te blijven zitten waar je zit, vriendelijk blijven lachen en het adres herhalen. Uiteindelijk ging hij toch maar rijden, haha!
Tien voor tien waren we er en de dame van Deloitte had alweer van alles voor ons geregeld, dus we hadden maar 1 persoon voor ons, wat een service! We moesten wat formulieren tekenen, op de foto en dat was het alweer. Onze paspoorten blijven daar achter en volgende week vrijdag kan Deloitte ze ophalen. Diezelfde dag gaan de gegevens naar de verhuizer en kan ook het laatste stukje van de inklaring van de container geregeld worden (die is deze maandag aangekomen), dus hopelijk nog twee weken voordat we kunnen gaan uitpakken. Lekker in mijn eigen bed!
Omdat het nog steeds zo druk was, zijn we even sjiek koffie gaan drinken in het Crown Plaza dat toevallig aan de overkant zat, zodat ik ook Sophie even kon voeden. En daarna weer een uur in de taxi naar huis. Het is wel een beetje een griezelig idee dat we nu alle vier ‘identiteitsloos’ zijn zo zonder paspoorten. Hopelijk vallen ze daar niet achter het kopieerapparaat ofzo!

2 opmerkingen:

Ma de Zeeuw zei

He gadverdarrie Taliet. laat ik dat nu ook denken--zonder paspoort-- in zo,n vreemd land. Maar ja komt wel voolelkaal! Fijn dat Tristan zo ontspannen in het water kan klooien. P.S maar weer bedankt voor de foto,s . groetjes ma.

Frans en Ricky zei

Komt vast goed met de 'passaporte', de dame van Deloitte zal wel vaker met dat expat bijltje gehakt hebben! En anders maken jullie je maar eens extra groot en boos, dan zoeken ze écht wel. Leuk zeg voor Tristan, het ziet er inderdaad speels uit en wat gaat dat toch gemakkelijk hé met kids, ze passen zich feilloos aan. Natuurlijk gaan jullie sjiek koffie drinken met Sophie, onze ster in de dop moet wel in stijl opgevoed worden hé, denk er om ;-).
Kus, Frans en Ricky.