maandag 29 september 2008

De herfsttijger

We hebben een bizarre weersomslag achter de rug. De ene dag was het nog 33 graden, letterlijk de volgende dag was het 20 graden. Dat was even wennen en omdat je de warmte nu zo gewend bent, voelde het echt frisjes! Dit fenomeen schijnt ieder jaar ergens eind september voor te komen en de Chinezen noemen het de ‘autumn tiger’, of te wel de herfsttijger. Vanuit het noorden duwt een koudefront de warme vochtige lucht boven de stad weg en wordt er plaats gemaakt voor ander weer. De verandering overvalt je en het is onstuimig aan het waaien, vandaar de vergelijking met de tijger. Voor Hollandse begrippen is het nog steeds zomers hoor, want s-nachts is het ook gewoon boven de 20 graden. Maar de Chinezen trekken weer een jasje aan, terwijl wij nog gewoon in onze t-shirts lopen. Over een paar dagen is de wind weer voorbij, en wordt het lekker rustig warm najaarsweer. Het is wel prettig, want je bent nu niet meer zo snel bekaf als je lopend iets doet. En wat helemaal goed nieuws is; het schijnt dat het nu tot zo’n beetje eind november zo blijft. Vervelend hoor!
Vanmiddag hadden we ons eerste kinderfeestje. Het zusje van Tristans zwemvriendje was jarig en we waren uitgenodigd voor de barbecue. We hebben weer wat nieuwe mensen ontmoet, Nederlanders, Duitsers, Engelsen en Zuid-Afrikanen en het was heel gezellig. Tristan kon even uit zijn dak gaan om de trampoline in de tuin en het is niet te geloven, maar ‘onze atleet’ is er zonder kneuzingen, open botbreuken of hersenschuddingen vanaf gekomen, dus dat viel weer mee.

2 opmerkingen:

Frans en Ricky zei

Zo...., we zijn er weer na 2 heerlijke weekjes Frankrijk. Helemaal bijgelezen! We spraken elkaar zondag telefonisch al even, fijn om te horen dat het écht goed gaat met jullie allemaal en dat jullie eind januari even terug zijn. En wat moet dat lekker zijn om je eigen spullen om je heen te hebben, dat zal helpen om je nog meer 'thuis' te gaan voelen. Stuur die herfsttijger maar even deze kant op, 20 graden tot eind november is super natuurlijk. Hier is het nu echt afgelopen met de zomer. Dikke kus, Frans en Ricky.

Ma de Zeeuw zei

Nou dat was even goed kijken, hoe komen ze daar aan een poes die zo op Freek lijkt? Stom natuurlijk zie ik de vlonder, hij is het gewoon. Maar nu is hij lekker bij oma. Fijn dat
jullie "kennisenkring"langzaam uitbreidt. Groetjes ma.