zondag 7 september 2008

De jeugd van tegenwoordig!

Jawel! Vandaag had ik mijn eerste Chinese ruzie, en ik heb gewonnen.... HA! Maandag is boodschappendag. Ik ga dan lopend naar de Carrefour, ongeveer een half uurtje, en terug neem ik een taxi, want dat is niet te sjouwen in de hitte. In de parkeergarage is een wachtruimte voor de taxi’s. Je sluit netjes aan met je volle boodschappenkar (systeem Efteling-wachtrijen zeg maar) en zo kom je vanzelf aan de beurt voor een taxi. Prima systeem. Maar vandaag ging het langzaam, want er kwamen bijna geen lege taxi’s naar beneden rijden. Na ongeveer een kwartier wachten, stond ik als eerste in de rij, en ja hoor, daar kwam een taxi aanrijden. Dus ik neem Sophie op mijn arm en met mijn andere hand rijd ik mijn toch wel zware kar richting de auto, waardoor ik niet zo heel snel kon lopen. Komt er vanaf de andere kant een bejaard Chinees stel aan, negeert het complete systeem en begint zonder blikken of blozen hun tassen in de achterbak te zetten, die de chauffeur inmiddels voor mij had opengedaan. Jaaa, daahaag! Na mij waren nog twee dames, maar die zeiden niets. Dat moet je niet flikken bij Tal uit Zuid natuurlijk! Dus ik begon gewoon in het Nederlands te zeggen dat ze moesten opzouten en netjes in de rij moesten gaan staan. Dat maakte geen indruk, dus ik ging iets lelijker schelden en met mijn vinger schudden, ‘nee nee, tassen eruit en daarrrrrrrrrrr in de rij gaan staan.’ Toen ze daarna nog niet echt van plan leken om zich te gedragen, ben ik gewoon mijn tassen achterin gaan zetten (ik had Sophie nog steeds op de andere heup) en toen gaven ze het op. Hun tassen gingen er weer uit en ze schuifelden zonder ook maar naar me te kijken naar de rij. De taxichauffeur en de dames stonden ondertussen geamuseerd toe te kijken, ‘die laat ook niet over zich lopen’. Hihi, ik moest wel lachen toen ik eenmaal in de auto zat. Ik heb ooit eens in een reisgids gelezen dat als je als vrouw alleen op reis bent en je wordt lastiggevallen of je hebt het op een andere manier moeilijk, dat schelden in je moers taal altijd werkt. De eerste situatie heb ik in Lissabon een keer meegemaakt en daar werkte het, en hier snappen ze het uiteindelijk ook! Niet dollen met mams!

Sophie-update: met Sophie gaat het erg goed. Het lijkt erop of ze het slechte eetgedrag aan het goedmaken is, want ze drinkt de laatste dagen grote flessen zonder enkele moeite leeg. Heel fijn en warm eten gaat ook prima. Verder slaapt ze meer overdag nu Tristan er niet is. Als grote broer in de buurt is, is het veelste leuk om te gaan slapen, maar met een dutje overdag is ze eerlijk gezegd een stuk gezelliger!

5 opmerkingen:

pa en ma zei

Wel spannend zeg dat winkelen in Shanghai. Het zou ook wel wat voor mij zijn, want ik laat ook de kaas niet van mijn brood eten. Zo vader zo dochter. Toch had je het misschien ook nog wel wat anders kunnen aanpakken, Teetje. Wie weet moesten die Chineesjes ook wel jouw kant op en hadden jullie er een gecombineerde rit van kunnen maken, gezellig toch!! Sophietje zal wel gedacht hebben,o je ik moet later geen gekke dingen bij mijn moeder uithalen, want die kan knap boos worden. Nou ik zou zeggen op naar het volgende avontuur.

Doei.

Elmer zei

You go girl!!

En zo ken ik je weer. Blik op onweer en ff laten zien dat er niet wordt gesolt met een Vermaas!

Ik geniet (bijna) dagelijks van de avonturen van de familie de Zeeuw. Goede weblog! Wel stoer en fijn dat het allemaal goed gaat in China.
MZZL, Elmer

Frans en Ricky zei

Volgende keer graag een paar foto's en misschien wilden die mensen ook wel met jullie op de foto. Wij hadden dat graag willen zien. Maar je hebt groot gelijk en Sophie is echt een scheetje.

Groetjes en voor jullie allemaal een dikke knuffel.
Ricky en Frans

Ma de Zeeuw zei

ach ja, wie winnen er de home less
voetbal bokaal, je raad het al de rotterdamse dak en thuislozen.
Dus een beetje straatvechters ziijn jullie allemaal. Groetjes ma.

Unknown zei

Girlpower!Niet dollen met Tallie (hahaha)!