dinsdag 30 september 2008

Door de hemel lopen

We zijn net terug van een wandelingetje door de hemel. Rond een uur of vijf hadden we de taxi naar Pudong gepakt, naar de Shanghai World Financial Center-tower. Momenteel is dit het hoogste gebouw van China en bijna helemaal bovenop is de uitkijkpromenade. De SWFC is 492 meter hoog en een superlift die zo uit Startrek lijkt te zijn gekomen, brengt je in een luttele 66 seconden naar de 423 meter. Daarna komt er een kleiner liftje en zit je op 439 meter, en een nog kleiner liftje stopt uiteindelijk op maar liefst 474 meter, de Sky Walk. En dat is best bizar. Het gebouw heeft de vorm van een soort gigantische flessenopener en je loopt dus over het bovenste randje naar de andere kant van het gebouw. Deze luchtbrug is voor 90% van glas gemaakt, ook onder je voeten! Het is daarmee niet echt de favoriete bestemming voor mensen met hoogtevrees (of met angst voor liften wat dat betreft). Maar het geeft je wel het gevoel of je door de hemel aan het lopen bent, en een uitzicht…ongelofelijk! Het was een hele mooie heldere avond zodat we ver konden kijken. Al die lichtjes, straten, snelwegen en wolkenkrabbers die zo van bovenaf bescheiden flatgebouwtjes lijken. Nu kon je heel goed zien hoe ontzettend groot deze stad eigenlijk is. Na een uurtje gingen we weer met Warp-speed naar beneden en we hebben nog een broodje gegeten bij Starbucks, die uiteraard ook hier een vestiging heeft bemachtigd (voor de mensen die niet zo bekend zijn met de Starbucks: dit is een van de weinige fijne dingen die Amerika heeft voortgebracht. Zit je er even doorheen, dan zorgt een lekker bakkie met een broodje of een taartje van de Starbucks dat je je weer een ander mens voelt. Voor mij is de Starbucks in Shanghai als een soort aire langs de Franse péage: je neemt een afslag vanaf de drukke straten en je weet zeker dat het er even goed toeven is. Koffie is nabij want ze zitten echt overal, hoera!).
Morgen, 1 oktober, is het national holiday en dan wagen we ons maar niet in het centrum want het schijnt dan hysterisch druk te zijn. Ach, we hebben nog een stapeltje schilderijtjes om op te hangen.

2 opmerkingen:

Frans en Ricky zei

Wat een super foto's! We kunnen ons voorstellen dat dit indruk maakt. Was leuk vanmiddag (voor jullie avond) hé, om elkaar even te kunnen zien en horen via skype. Jullie zien er goed uit en fijn dat jullie je al zo thuis voelen. Volgende week zaterdag spreekt/kakelt dus de 'Cuba groep Nederland' even vanuit Nieuw Vennep met 'Cuba groep Shanghai'. Zal wat worden zeg: met zijn 8-en, en zoals gewoonlijk lekker door elkaar heen l..... ;-) Maar een date zónder dat julie erbij zijn kan natuurlijk niet.
Groetjes vanuit een herfstachtig, nat Eindhoven.

Ma de Zeeuw zei

oei. oei, dat je nog een bakkie naar binnen kon krijgen. Zelf zou ik een behoorlijke knoop im mijn maag hebben. Maar het lijkt me aan de andere kant een geweldige belevenis. Die Tristan beleeft toch ook al geweldig veel met zijn vier jaartjes. Groet ma.