zondag 7 september 2008

Hossende haaien!

Het is weer zondag, het is een graadje of 30 met een zuchtje wind, heerlijk weer voor het zondaguitje. Vandaag gaan we naar Pudong om naar de Pearl Tower te kijken en we gaan naar het grote aquarium van Shanghai dat een erg goede reputatie heeft. En inderdaad, dat is niet voor niets. Wat een schitterend aquarium! Het is heel groot, mooi opgezet en ideaal voor kinderen omdat alles op kinderhoogte is. Het klapstuk van het aquarium is de onderwatertunnel, wel 166 meter lang! Ongelofelijk, je staat op een rolband en zo ga je de hele tunnel door. Tristan vond het gedeelte met de haaien natuurlijk het leukste. Maar ook de pinguins, de amazonevissen en de Chinese krokodillen waren mooi. Er was zelfs een stuk waarbij je met een roltrap naar beneden, onder het water doorging. De kindjes keken hun ogen uit, en wij ook eerlijk gezegd.
De Pearl Tower staat naast het aquarium. Net als bij de Euromast kun je naar boven, maar dat bewaren we voor een andere keer, want het was lunchtijd. Aan de overkant zit een groot winkelcentrum en daar hebben we even een broodje genomen. In dit winkelcentrum zitten veel internationale winkels, ook een H&M en zelf de oer-Hollandse C&A! We hebben nog wat kleertjes voor Sophie gekocht en toen was het weer tijd om naar huis te gaan voor een slaapje. Leuk hoor, zo iedere zondag op pad!

2 opmerkingen:

Frans en Ricky zei

Zo jullie zijn echt actief! Ziet er indrukwekkend uit en wat een ontzettend gave foto's Talitha. Vooral die van de kids in de taxi ;-)
Fijne zondag.

Dikke kus, Frans en Ricky

Ma de Zeeuw zei

Hi zei de haai, mens jullie maken er echt een feestje van! Wij ook hoor het giet... en Freekie is lekker binnen! Groetjes ma.